Dåben - en god start på livet

Dåb i højmessen i Møllevangskirken er en festlig begivenhed med kirkekor og menighed, og gudstjenesten indledes med at dåbsbarnet (båret af far eller mor eller en gudforælder) bliver fulgt ind i kirken af præsten, og børn i kirken går foran med lys, som sættes på døbefonten.

Selve dåben ligger i begyndelsen af gudstjenesten, hvor forældre og faddere vil blive kaldt op til døbefonten. Efter dåben vil der blive holdt en særlig tale til dem. Under prædikenen er der børnekirke i et lokale ved siden af. Når der er nadver er alle børn og voksne velkomne.

Kontakt kirkekontoret hvis du ønsker dit barn skal døbes i Møllevangskirken og giv besked om, hvilken dato du ønsker. Det kan som regel lade sig gøre de fleste søndage. Kirkekontoret modtager oplysninger om navnet på barnet samt navne og adresser på op til 5 faddere. For at stå fadder skal man selv være døbt.

Præsten tager kontakt 1-2 uger før dåben for at aftale et tidspunkt for en dåbssamtale.

Lørdagsdåb afholdes én gang om måneden.

I resten af 2019 ligger de den 5. oktober, den 9. november og den 7. december.

Læs mere om dåb på folkekirkens hjemmeside.

For nogle er dåben en svær beslutning. Læs om andres overvejelser og tvivl her