KIRKEKUFFERTEN

I kirkekufferten får du det vigtigste til rejsen. En god bagage til jeres livsrejse. I kan abonnere på den som familie og hver måned hente nyt indhold, som I kan bruge derhjemme. Der er fortællinger, forslag til lege og aktiviteter, sange og ritualer som kredser om det vigtigste i livet. Kærlighed, håb, tillid, mod, nysgerrighed… hver måned et nyt tema.  
 
Det er gratis at abonnere på kufferten, hvis I bor i Møllevang eller Hasle. Kufferten kan hentes på kirkekontoret, og den sidste uge i hver måned kan man hente en temapakke. Indholdet henvender sig til familier med børn i alderen 3-8 år. 

Kufferten kan hentes i kirkekontorets åbningstid, eller efter aftale 
 
Hasle Kirke
Viborgvej 158, 8210 Aarhus V 
Telefon: 86 15 58 53 
E-mail: hasle.sognaarhus@km.dk 
Mandag, torsdag og fredag kl. 10-12 
Tirsdag kl. 11-17 
Onsdag 13-15 

Møllevangskirken 
Møllevangs Allé 47-49, 8210 Aarhus V 
Tlf. 86 15 81 54 
E-mail: moellevang.sogn@km.dk 
Tirsdag-fredag kl. 10-13  
Torsdag tillige kl. 15-17 


Hvordan bruger vi kirkekufferten?

Her i kirkekufferten er der forskellige ting, som det er godt at have med i sin bagage. Når man skal ud at rejse, så er det altid en god ide at lave en pakkeliste, så man husker tandbørsten, bukser og alt det andet man skal have med for at få en god tur.  

På livets rejse så er der også nogle ting, det er vigtigt at have med i sin bagage, for at kunne leve godt sammen med andre. Kirkekufferten er tænkt som en hjælp til at give sin børn nogle af de vigtigste ting med i livet. Her vil vi gøre det gennem fortællinger, lege, sange, samtaler og aktiviteter. 

Der er en basiskuffert med nogle faste ting og hver måned kan man hente ting, der har et bestemt tema. I kan bruge tingene lige præcis sådan, som I synes, det er sjovest og bedst. Men her er et par forslag: 
 
1. Lyset  
I kan tænde lyset når I læser historien, når I beder Fadervor og den bøn som følger med hver temapakke. I kan tænde lyset som et ritual, der skaber et rum omkring jeres kirkekuffert derhjemme, eller kan bare tænde lyset for hyggens skyld. 

2. Fadervor  
Plakaten kan I hænge på børneværelset. Den er fin at kigge på, og måske kan den også være en hjælp for jer som aftenbøn til putteritualet. 

3. Fortælling 
Der følger en lille pixibog med historier om Jesus med baiskufferten og hver måned vil der komme en ny historie, som lægger sig op af temaet og på den måde, måske kan give afsæt til en samtale. 

4. Opskrift 
I kirken plejer vi at få pasta og kødsovs efter gudstjenesten. Det hører ligesom med, og måske kan I bruge den her opskrift derhjemme 

5. Aftensalme 
I kan synge nogle vers af ”Du som har tændt millioner af stjerner”. Melodien finder I her

 

Temapakke 
A. Børnesalme med fagter.  
Teksten ligger i pakken. Fagter og melodi har vi indspillet på Youtube, så I kan synge og lege med derhjemme 
 
B. Leg  
Der vil hver gang være ide til en leg man kan lege derhjemme. At lege sammen kan være den bedste måde at være sammen på – men også at få en fornemmelse for noget af det, som godt kan være lidt svært at forstå, når man ikke er så gammel 

C. Krea 
Er I glade for at bruge jeres hænder, og finder ro ved at sidde med noget kreativt, så er det også en indgang til de store ting. 

D. Bøn 
Det er en gave at lære sit barn at bede, og det behøves ikke være så svært. Det kan være I hjælpes ad med at finde på nogen eller noget der skal takkes for – eller bedes for. Hvordan det giver mening hjemme hos jer, det er helt op til jer. 


Klik her, og find sangene til Kirkekufferten