Mærk kærligheden med kristen meditation i Møllevangskirken

Helle Munk-Petersen er næstformand og kontaktperson i Møllevangskirkens menighedsråd, og hun tilbyder kristen meditation og spiritualitet på baggrund af hendes egen erfaring med at praktisere kristen meditation. Helle Munk-Petersen arbejder til daglig som psykolog.

Næstformand i Møllevangskirken Helle Munk-Petersen føler sig personligt beriget af en daglig praksis med kristen spiritualitet. Det vil hun gerne give videre til andre interesserede, når hun to tirsdage i oktober og november tilbyder kristen meditation og spiritualitet i Møllevangskirken. Og alle er velkomne, både med deres tro, tvivl eller nysgerrighed.

I den kommende tid lægger Møllevangskirken rum til to aftener, hvor man kan stifte bekendtskab med kristen spiritualitet. Det er tirsdag den 30. oktober kl. 19.30 til 21.00 og igen tirsdag den 27. november på samme tidspunkt. Initiativet udspringer af et ønske fra menighedsrådet i Møllevang om at tilbyde folk i Møllevang muligheden for at opleve kristen spiritualitet i praksis. Som Helle Munk-Petersen forklarer det:

”Vi vil i menighedsrådet gerne række ud til de, der bor i Møllevang sogn, som har en længsel efter en levende oplevelse af kristen spiritualitet, men som måske ikke føler sig så hjemme i den almindelige højmesse om søndagen”.

Underviser på forløbet er netop Helle Munk-Petersen, som er næstformand og kontaktperson i Møllevangskirkens menighedsråd. Helle Munk-Petersen har en stor personlig interesse i kristen spiritualitet og blandt andet på den baggrund vil hun gerne tilbyde interesserede sin indsigt og lede to aftener, hvor emner er kristen spiritualitet.

”Jeg håber, at man kommer til at opleve den fred og kærlighed, der ligger til os alle, når vi åbner os for Gud. Nogle gange er det godt, at blive stille for at kunne høre og mærke, hvad der bliver givet til os frit”.

Og Helle Munk-Petersen føler sig selv beriget af at have en daglig praksis med kristen spiritualitet: ”Det hjælper mig til at ha’ en fornemmelse af, at Gud er tæt på og er parat til at hjælpe mig, hvis jeg beder om det”.

Alle er velkomne til arrangementet understreger Helle, også hvis man til daglig føler sig mere tvivlende end troende: ”Man er velkommen til at komme med sin tro, sin tvivl og/eller sin nysgerrighed. Det er dog ikke en aktivitet, der er velegnet til børn, da stilhed er et væsentligt element, men skulle der vise sig et behov for ”meditation for børn”, ville det fint kunne etableres på et andet tidspunkt,” pointerer Helle Munk-Petersen.

Aftenens forløb

En meditationsaften tager cirka halvanden time per gang og i hovedtræk kommer de to aftener i Mølle-vangskirken til at forme sig som Helle Munk-Petersen skitserer her:

”Jeg guider os først til at finde ro og komme til stede i rummet. Så vil der være en bibelmeditation efter en gammel metode, der kaldes ”lectio divina”. Det betyder i praksis, at jeg læser en bibeltekst op to gange. Efterfølgende bliver der stilhed i 15 minutter, hvor vi hver især prøver at forestille os, hvad der sker i teksten og mærker, hvad den sætter i gang i os af følelser og tanker. Jeg vil udlevere et billede, som passer til teksten. Det kan man også støtte sig til og blive inspireret af. Herefter deler vi med hinanden, hvad vi hver især har lyst til at dele omkring det, vi kom i kontakt med. Vi slutter af med en bøn”.

Efter meditationen er der plads til at drikke en kop kaffe / the sammen inden gruppen tager hjem. Her vil der også være mulighed for at tale om evt. andre arrangementer, som man kunne tænke sig ved Møllevangskirken.

Workshop på folkemøde

Tiltaget omkring kristen meditation blev afprøvet til det folkemøde, som Møllevangskirken afholdt den 30. august i 2018, hvor et af formålene var at skabe rum for nye aktiviteter ved Møllevangskirken, som var båret af folk fra sognet. Til folkemødet stod Helle for en workshop med netop kristen meditation, som en af de fem workshops, der var den dag. Der var stor opbakning til workshoppen, og en del af de folk der var med dengang skrev sig op som interesserede, hvis tiltaget kom op at stå igen.

”Jeg var glad for at undervise i workshoppen, og det er dejligt at der var interesse for at afprøve det igen,” siger Helle Munk-Petersen.

Sjælesorg hos præsten

Helle Munk-Petersen har i øvrigt lavet en aftale med sognepræst Anni Albæk om at sende deltagere videre til hende, skulle der opstå behov for åndelig vejledning eller sjælesorg. Meditation kan nemlig godt åbne op for sider af ens liv, som man kan have brug for at arbejde mere med, og så er der hjælp at hente hos præsten.

”Jeg har aftalt med sognepræst Anni Albæk, at jeg sender de, der eventuelt efterfølgende måtte have brug for åndelig vejledning eller sjælesorg videre til hende”.

Om Helle Munk-Petersen

Del dette: