Minikonfirmand

Minikonfirmander i Møllevangskirken


For dig der går i 3. klasse…


I efteråret kan du gå til minikonfirmand i Møllevangskirken. Som minikonfirmand lærer man på en sjov og spændende måde, noget om kirke og kristendom.  Første gang onsdag d. 2. sep. Kl. 14.00-15.30

Hvor højt er tårnet? Hvor højt kan orglet spille? Hvor høj er Gud og hvor højt kan man synge i en kirke? Vi lægger vægt på oplevelser, samvær og samtale. Vi fortæller bibelhistorier, synger, spiser, leger, laver teater, laver krea, lærer fadervor og går på opdagelse i kirken.

De børn, der går på Møllevangskolen bliver hentet umiddelbart efter skole og kan gå tilbage i SFO efterfølgende. Alle børn på 3. årgang er velkomne til at være minikonfirmander, uanset om de er medlem af folkekirken eller ej.

Forløbet slutter med en festlig gudstjeneste i december. Her skal minikonfirmanderne medvirke og familien er særligt inviteret med. Der vil være en minikonfirmation, som afslutning på deres tid som minikonfirmand og alle får desuden en børnebibel.

Har I spørgsmål kan I kontakte Hanne på hjja@km.dk el. ringe 29299695.

Jeg glæder mig til at være sammen med en masse nysgerrige, aktive, eventyrlystne, kreative, spørgelystne og tossede børn!


Hilsen Hanne Jul Jakobsen
sognepræst

For at blive klar til dagens fortælling og aktivitet, skal sulten først stilles. Så der bliver serveret hjemmebag, tilberedt af kirkens frivillige, i form af boller og pølsehorn og saftevand til, alt imens der ivrigt tales om alt mellem himmel og jord. En fast tradition inden bespisningen er at børnene synger bordverset ”Alle gode gaver”, og skulle præsten have glemt det, skal minikonfirmanderne nok minde om det, det kan nemlig godt lide at synge.

Hver gang er der en lille andagt oppe i kirken, hvor børnene tænder lys, synger salmer, og siger trosbekendelsen og Fadervor, som de hurtigt har lært udenad. Med udgangspunkt i en udvalgt Bibelfortælling, som de får fortalt, er der efterfølgende en aktivitet, hvor de kan reflektere over den samme fortælling, gennem leg. 

Som eksempler kan nævnes, at børnene har skabt små fine skrotdyr på baggrund af skabelsesberetningen. Næstekærlighedsbuddet medførte samtaler om venskab, og børnenes tanker om at være en ven, blev illustreret med ord og tegninger. Påskefortællingen, oplevede børnene ved at de hver især skulle tegne en tallerken og et glas på en lang hvid papir dug, der var rullet ud på gulvet foran alteret. Her fik de fortalt om Jesu' sidste måltid med sine disciple, og de modtog ligesom dem nadveren. 

Som praktikant i Møllevangskirken og deltager i efterårets minikonfirmandforløb, har jeg den ene gang efter den anden, oplevet disse aktive børn, til tider med meget krudt i, glemme lidt sig selv og fordybet sig i de stillede opgaver, med stor indlevelse og koncentration. En masse læring og egen refleksion, over kristendom og kirke, gennem leg. 

Tekst og billed af Lena Zweiniger

Dine informationer:

* = Skal udfyldes