BIBEL HALV MARATON
Jeg er typen der laver nytårsforsætter… og lad mig sige det med det samme: Flere af dem har været temmelig ordinære… noget med at løbe mere, noget med at tabe sig, noget med at stoppe med alt muligt. Det er ikke lykkedes. I år vil jeg lave et nytårsforsæt der er anderledes og som forhåbentligt bliver både spændende og berigende! Jeg vil læse Bibelen! Altså det er jo ikke fordi, jeg ikke har læst i den før. Jeg har ovenikøbet læst det hele, og meget af det mange gange. Men jeg har aldrig læst den sådan fra ende til anden. Ikke at jeg ikke har forsøgt, men jeg kunne ikke holde distancen alene. Gik død i ørkenvandringen. Derfor håber jeg der er nogen der har lyst til at holde mig med selskab undervejs.

Jeg har lært at man skal sætte sig ambitiøse, men også realistiske mål og derfor bliver det ikke en hel – men en Bibel halvmaraton. Planen er at klare den på 30 seje men overskuelige etaper, og at vi på den måde kommer igennem udvalgte dele fra Det gamle Testamente og hele Det nye Testamente. Jeg vil agere turguide og sørge for at stille spørgsmål, så vi får talt om det vi læser undervejs. Indimellem kan jeg måske også bidrage med noget baggrundsviden eller trække nogle linjer, men ideen er at vi går igennem teksterne sammen og lader vores eksistens spejle sig i det her her katalog af antikke åndsbårne tekster, som Bibelen er.

Tanken er at vi mødes hver 2. torsdag kl. 16.30-18.00 og taler om det vi har læst. Du kan selvfølgelig ikke på forhånd binde dig til at være med hele vejen, eller komme hver gang – men jeg har brug for en tilkendegivelse af, at du er med fra start eller hopper på enkeltetaper undervejs.

Håber der er nogen der vil følges med mig!
Hanne Jul Jakobsen

Det praktiske

Facebookgruppe
Der bliver knyttet en facebookgruppe til forløbet, så man kan følge med og diskutere teksterne online, hvis man må springe en torsdag over eller på anden måde vil være mere løst tilknyttet. Her vil jeg bestræbe mig på at lægge planer og andet op undervejs.

Materialer
Vi læser fra Bibelen2020, som er en ny oversættelse der udkom på Bibelselskabet i marts 2020. Den bedes man selv anskaffe. Det er også muligt at låne et eksemplar i kirken.
Der bliver udleveret en indføring i de tekster vi skal læse. Den er ligeledes udgivet på Bibelselskabet, og kan købes gennem mig for 100 kr. når du er tilmeldt

Tilmelding
Gruppen forbliver åben undervejs, så man kan støde til senere, hvis man ikke kan være med fra begyndelsen. Men jeg har brug for at vide hvor mange der vil være med, inden vi går i gang.

Tilmelding: klik her (inden juleaften)
Spørgsmål på hjja@km.dk eller 29299695.

Første gang torsdag d. 7. januar 2021 kl. 16.30-18.00.
(hvor vi vil tale om 1. Mosebog kap. 1-11)